Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του ΑΣΚ

more

Κατεβάστε τις εφαρμογές μας:

 

Επιλέξτε μια κατηγορία

06/12/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ: Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ 4 -10 Δεκεμβρίου 2017

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε κοινή συνάντηση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών και Υγείας, και στη συνέχεια διάσκεψη τύπου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο της  5ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ που διοργανώθηκε από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ).

περισσότερα »

28/11/2017

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ, από το πρόγραμμα Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της βλάβης "ΣΤΟΧΟΣ"

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ, το πρόγραμμα Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της βλάβης ¨ΣΤΟΧΟΣ¨, έχει σχεδιάσει σχετική δράση.

περισσότερα »

04/12/2017

Ετήσια Έκθεση Αλκοόλ 2016

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου έχει δημοσιεύσει την ετήσια έκθεση για το αλκοόλ η οποία περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες  για τις δράσεις μέσα απο την Εθνική Στρατιγική 2017-2020, τα διαθέσιμα προγράμματα στην Κύπρο, καθώς και στοιχεία για την κατάσταση στην Κύπρο, όσον αφορά στο αλκοόλ.

περισσότερα »

05/12/2017

Πρόσκληση υποβολής πρότασης για πρόγραμμα έγκαιρης παρέμβασης για την Επαρχία Πάφου

Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ), δέχεται προτάσεις με στόχο την εφαρμογή προληπτικού κοινοτικού προγράμματος στήριξης ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

περισσότερα »

29/11/2017

Παρουσίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων και Συνέντευξη Τύπου Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Παρουσίαση στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εσωτερικών και Υγείας Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου θα πραγματοποιήσει παρουσίαση  στις 6 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 11.

περισσότερα »

03/11/2017

Μετονομασία Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου σε Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Η Πρόταση Νόμου που Προνοεί για τη Μετονομασία του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου σε Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου σχετικά με την Πρόληψη της Χρήσης και Διάδοσης Ναρκωτικών και άλλων Εξαρτησιογόνων Ουσιών ψηφίστηκε  από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

περισσότερα »

06/12/2017

Ενημερωτικό Δελτίο Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου ΑΑΕΚ, Τεύχος Δεκεμβρίου 2017

Το νέο ενημερωτικό δελτίο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων για το μήνα Δεκέμβριο είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο πιο κάτω.

περισσότερα »

07/12/2017

Ο Βοτανόκηπος της Ψυχής: μια από τις ψυχοεκπαιδευτικές δράσεις του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας

Ο Βοτανόκηπος της Ψυχής είναι μια από τις ψυχοεκπαιδευτικές δράσεις του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας, η οποία καταπιάνεται με ένα εξειδικευμένο τμήμα του κυπριακού φυτικού οικοσυστήματος, δηλαδή φυτά που δρουν ευεργετικά στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.

περισσότερα »

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου (ΑΣΚ) είναι από το 2000 ο ανώτατος συντονιστικός φορέας παρεμβάσεων και πολιτικών σε σχέση με τις ουσίες εξάρτησης, με στόχο τόσο τη Μείωση της Ζήτησης (πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη, μείωση της βλάβης), όσο και τη Μείωση της Προσφοράς, καθώς και την επιδημιολογική παρακολούθηση της κατάστασης στη χώρα.

Το ΑΣΚ είναι συνολικά υπεύθυνο για την χάραξη της πολιτικής στο θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών και την παρακολούθηση της εφαρμογής της.