Κοινωνική Επανένταξη

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου (ΑΣΚ) μέσα στα πλαίσια παρακολούθησης της Εθνικής Στρατηγικής για Αντιμετώπιση της Εξάρτησης από Παράνομες Ουσίες και την Επιβλαβή Χρήση του Αλκοόλ 2013-2020,  προωθεί παρεμβάσεις που στηρίζουν τη διαδικασία της κοινωνικής επανένταξης των ατόμων με ιστορικό εξάρτησης.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, οι ανάγκες των ατόμων αυτών παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένες λόγω κυρίως της δυσκολίας ως προς την εξεύρεση εργασίας και κατ’ επέκταση της ομαλής επανένταξης στην κοινωνία. 

Οδηγός Υπηρεσιών Κοινωνικής Επανένταξης

Το έντυπο αυτό αποτελεί μια προσπάθειά του ΑΣΚ να συγκεντρώσει όλες τις δυνατότητες που παρέχονται, από κρατικούς φορείς και υπηρεσίες, σε άτομα που επιθυμούν να εργοδοτηθούν, να αποκατασταθούν επαγγελματικά, να εκπαιδευτούν, να καταρτιστούν ή απλά να ενημερωθούν για  τις υπηρεσίες/προγράμματα. Για να δείτε περισσότερα παρακαλώ ακολουθείστε το σύνδεσμο.

Οδηγός Υπηρεσιών Φιλοξενίας και Κοινωνικής Φροντίδας

Στο  έντυπο  αυτό, συγκεντρώνονται πληροφορίες που αφορούν σε φορείς που παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας και κοινωνικής φροντίδας, παγκύπρια,  για σκοπούς διευκόλυνσης των συνεργατών του ΑΣΚ. Για πρόσβαση, πατήστε το σύνδεσμο.

Αίτηση για παροχή οικονομικής βοήθειας για επανένταξη ατόμων με ιστορικό εξάρτησης

Για να δείτε τους σκοπούς του σχεδίου, τη διαδικασία και όλα τα σχετικά έντυπα, ακολουθήστε το σύνδεσμο.

Παροχή νομικών συμβουλών από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

Αντικείμενο της υπηρεσίας είναι η παροχή πρώτης νομικής συμβουλής σε νέους έως 35 χρονών για θέματα (ενδεικτικά), όπως: οικογενειακό Δίκαιο (συμβουλές για την διαδικασία διαζυγίου, επιμέλειας ανηλίκων, διατροφής ανηλίκων και ενήλικων), ποινικό Δίκαιο ( τροχαίες παραβάσεις, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών, άσκηση βίας στην οικογένεια) κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συναντηθούν με τους Δικηγόρους μέχρι 2 φορές για το ίδιο θέμα. Για διευθέτηση ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 77772757.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το σύνδεσμο.